woodland

Het witgekalkte tuinhuisje achteraan een volwassen tuin in de Brugse rand is vervallen en mag gesloopt worden. Wat brengen we dan in de plaats?

Wel, we ordenen het gerief in een tuinkast. Meteen een mooi decor voor een zitje in de avondzon. We voeren het overleg met de klant in de vorm van workshops. Al snel ontstaat de wens om een stukje woodland garden te integreren.

Ons eerste moodboard haalt inspiratie uit bladtexturen, ruw behouwen stenen, blank staal en verweerd eikenhout. De kast staat wat verhoogd; plantjes groeien eronder door. Alsof de kast de bodem niet raakt. De klant is helemaal mee maar heeft niets met stenen. En zou graag wat meer hout zien. We tasten verder af en geleidelijk aan ontrolt zich één van de meest veelbelovende tuinplannen voor realisatie in de eerstkomende maanden.

We kunnen het niet laten en doen ook suggesties voor een update van het oude plantenbestand. In een aantal gesnoeide blokvormen zien we potentieel om deze te laten doorgroeien tot meerstammige solitairen. En ja, een Magnolia missen we nog. Die planten we straks... een mooi verhaal met respect voor wat er al is.

Webdesign by Circonflex