Classic

Stijlvolle klassiekers verliezen hun waarde niet. Deze villa ademt zowel een rijk verleden als een frisse hedendaagse invulling. De tuin is al voor een stukje aangelegd maar de bouw van woningen op de buurpercelen vraagt om een privacy-oplossing. Bovendien mag het allemaal een beetje meer cosy worden. Een "Knoks" sfeertje, jawel.

We stellen een plan voor dat in drie grote stappen gerealiseerd kan worden. Wat we hier tonen is het eindbeeld. Maar de tussenstappen op zich werken ook, zelfs al zou de volgende stap niet gezet worden. Een meegroeituin als het ware. Het eindbeeld houden we rustig en sereen. Glooiende groene massieven op schaal van de tuin creëren "oksels" die uitnodigen om er even te verpozen. Enkele solitaire silhouetbomen moeten de blik in de tuin houden (en vreemde blikken uit de tuin).

We breken zelfs een gedeelte van het bestaande terras op omdat het te groot is binnen de verhoudingen van de tuin. 

Het onderhoud van deze tuin bestaat in hoofdzaak uit scheerwerk. Dat kan de opdrachtgever gemakkelijk uitbesteden. Voor de rest doet een grasrobot zijn werk, al kan de eigenaar het niet laten om in het weekend eens echt "banen" te maaien, zoals we zien in Engelse tuinen. 

We weten het zeker, als de kinderen overkomen vanuit alle uithoeken van het land, biedt deze tuin een heerlijk kader voor onvergeetlijke familiemomentjes.  

Webdesign by Circonflex