dark 'n stormy

Een interieur mag al eens donker en gezellig. Zelfs al wordt deze woning gebouwd in een wilde landschapstuin met mooie verzichten, toch hoeft de woning zich niet volledig te openen. Een dappere beslissing want de verleiding om veel beglazing in te lassen, en een lichte woning te bouwen, is groot.

In dit concept zijn de gevelopeningen daarom gericht op de opgaande en de ondergaande zon; de mooiste polderhorizons. De andere gevels zijn wat meer gesloten. Omdat de bewoners (wij) overdag veel buiten vertoeven, mag de woning aanvoelen als een warm dekentje. Bij valavond komt ons gezin samen in de sfeer van een boutique hotel, om de avond door te brengen rond de haard. 

Door de integratie van de donkere wanden komen een aantal accenten sterk naar voor, zoals de monumentale schoorsteen in stampbeton. Maar evengoed zoals de centrale zitcombinatie. Let op de opengewerkte keuken in de leefruimte, functioneel aangevuld met een pantry/bijkeuken.

Deze woning is puur gebouwd: een houtskelet op een betonnen onderbouw. Dat voel je binnen en buiten. En net dat ongekunstelde geeft de woning een eigen signatuur. Het interieurdesign krijgt spontaan vorm vanuit de architectuur.

Webdesign by Circonflex