Loft

Een onvervalste loft in de Brugse rand met een buitenpatio van 100m². Nieuwe eigenaars, nieuwe wensen. We zijn op zoek naar een beetje meer zon en we willen ook graag een weelde aan bladtexturen zien verschijnen. Een beetje water ook, en connectie met de binnenruimte.

We startten deze vraagstelling met de opmaak van een conceptnota waarbij verschillen inrichtingsmogelijkheden afgetast werden, binnen en buiten.

De nota werd in een workshop met de klant binnenstebuiten gekeerd en daaruit resulteerde dit voorontwerp voor de buitenpatio. Een verhoogd platform geeft ons langere zon-dagen. In één architecturale beweging brengen we leven in de patio: platform, trappen, zitblok, buitenaanrecht, opbergmuimte... rollen zich uit en structureren de tuinkamer. De junglehoek vervangt de huidige visvijver en we bouwen een nieuw, verhoogd waterpartijtje midden in dat groen.