park "Het Schaeckhof - begraafplaats" Varsenare

We vertellen het verhaal van Varsenare, toen de rivaliserende brouwerijen "Het Anker" en "Den Hert" het dorpsgebeuren kleurden.  Bij brouwerij "Het Anker" hoorde herberg "Het Schaeck". Het Schaechhof is op vandaag nog aanwezig in de dorpskern, in de schaduw van de vrijheidsboom, geleund tegen het kerkhof en met een verborgen boomgaard achter de oude smidse.

Op vandaag blazen we er opnieuw leven in, en laten we de site een rol opnemen in de dorpsgemeenschap. Een reconversie van het kerkhof tot lapidarium - ecologisch park legt de link tussen een nieuw te ontwikkelen "Hoppinpunt" en de binnenplaats van het hof. De boomgaard wordt ontsloten in een wandelcircuit en in de oude schuur kunnen mensen samenkomen. Gekoppeld aan een nieuwe kinderopvang en een kleinschalige woonfunctie neemt de site een actieve rol in. We deden nog de suggestie om er opnieuw bier te brouwen...

Onze voorstellen werden gesmaakt door het College. Voornamelijk onze manier van visualiseren én de eco-gerichte benadering van het ontwerp zijn kwaliteiten die het onderscheid maken in de beoordeling. We kregen de opdracht toegewezen, waarbij we zullen samenwerken met ARPRO Architecten (Yperman & Vandeghinste Partners).

Webdesign by Circonflex