Stadhuis Blankenberge: winnend ontwerp!

Onder impuls van Zoom Architecten en Architectenbureau Bart Dehaene engageerden we ons als landschapsbureau omtrent de revitalisatie en de uitbreiding van het stadhuis van Blankenberge. Voor ons een nieuwe samenwerking met beide architectenbureaus, maar ook met Sileghem en Partners, Exponanza, Philip Aguirre en Emaze. Op een zolderkamer in Gentbrugge werden op zondagavond pittige discussies gevoerd omtrent het project... Het hele team werkte op een integere, zelfs nederige manier op het ontwerpvraagstuk.

Schetsen werden gemaakt en weer van tafel geveegd. Maquettes kregen vorm en na heel wat overwegingen wisten we het ineens zeker: de uitbreiding van het stadhuis zouden we met een optopping uitwerken. De stedelijke - op vandaag vage - publieke ruimte tussen de kerk en het stadhuis werd bedacht als mineraal, autoluw plein, waarop een hedendaags paviljoen communiceert met de optopping. Het groen komt het plein binnen via de voegen van het grid, maar ook water breekt door het steentapijt. 

De Blankenbergse kunstenaar Frans Masereel inspireerde ons tot een doorgedreven kunstintegratie. 

In drie windrichtingen linken parkzones de site aan het omliggende bebouwde weefsel. Elk met een eigen inslag: een historisch park, een "dorpse schakeling" en een ecopark rond de kerk.

Dat ons ontwerp goed is wisten we; dat we zouden winnen durfden we alleen maar hopen. En ja hoor!

Webdesign by Circonflex