dan toch niet wit

Dan toch niet wit? 

De strakke eigentijdse woning is binnen en buiten WIT. De sokkel in ceppo en de optopping in hardhout zijn dan ook de enige afwijkingen van het steriele wit. De vraag om in de tuin een beschutte plek te bouwen gaat uit van het langer kunnen genieten van de avondzon op het perceel. We dachten eerst in wit. Maar het werd toch een voorstel in donkergrijs. Wit hoort namelijk op de sokkel. Alles daarbuiten is best anders, en ingetogen. Zodat de woning het beeld blijft bepalen.

Het voorstel is tot stand gekomen na een worsteling met de schaal van de tuin. Een klassiek paviljoen in rechthoekvorm werkt niet in deze tuin. We kwamen finaal uit op een langgerekte gaanderij  onder de kruinen van een bestaande rij steeneiken. De gaanderij kadert de tuinruimte op een discrete manier, maar vanuit de woning gezien nodigt ze uit tot heerlijke familiemomentjes bij de haard.

In de tuin zetten we de puntjes op de i waar het op vandaag nog niet klopt. De sokkel met zwembad wordt te groot ervaren en bloempotten brengen niet het gewenste resultaat. Daarom stellen we een verhoogde plantbak voor met een solitaire boom. Een ingreep die nog wat ter discussie staat maar dat mag. Niet alles moet vanaf dag 1 uitgeklaard zijn. De tuin mag een beetje groeipijnen kennen; het resultaat zal des te beter passen bij wat de bewoners aanvoelen.

Opdracht in op aangeven van Tuinonderneming Jens Defloo

Webdesign by Circonflex