in de meersen aan de Leie

Hoe stil kan het zijn in de meersen tussen Leie en Ringvaart. En toch met de torens van Gent aan de horizon.

Deze landschappelijke tuin heeft alles. Vanuit de strakke villa ontvouwt zich een ontspanningstuin, met daarachter de schapenweiden en helemaal verscholen in een bosje zelfs een boothuis. Maar toch, sinds een recreatief pad door de meersen loopt, is er behoefte aan meer privacy en framing, zonder het verzicht te verliezen.

Vanuit enkele voorstellen werd de biopool net niet haaks op de woning ingeplant, en omgeven door een landschappelijke rafelrand van riet, bosjes, knotbomen en naturalistische beplanting. Een aantal zichten werd gesloten; andere blijven vrij.

Het leuke aan de biopool is de inpassing in de tuin. Geen typische terrassen langs het bad, ook geen paden. Wel een speels patroon van flagstones en groene, opbollende voegen. Je zoekt zelf je pad als het ware. Het beeld is grafisch een sterke figuur die zich perfect inleest in de tuin.

Tuinen De Jonghe uit Eeklo legde deze tuin aan in 2021/2022. De aanplant is nog jong maar wordt mooi verzorgd en zal zeker het gewenste resultaat bereiken.

Fotoshoot by Véronique De Walsche (Artifix), vriendin aan huis in deze tuin. 

Webdesign by Circonflex