steenwoestijn wordt levendige groenoase

In de Brugse rand. Voortuin, oprit en binnentuin zijn volledig verhard met betondallen. Hoge muren harde lijnen. De tuin heeft iets weg van een old school speelplaats zelfs. Vanuit de tijd dat groen binnen de schoolmuren niet als nuttig werd beschouwd. 

Het gezin dat er woont is samengesteld uit een imker, die ook iets met zwammen heeft, kids die graag putten graven, een enthousiaste mama, en jawel ook piet konijn, minneke poes en een bende kippen. 

Redenen genoeg om dit alles letterlijk open te breken en plaats te maken voor veel beleving. We kiezen een tegelpatroon waar we puzzelstukken uit weglaten. Vanuit die gaten in de puzzel ontluikt de natuur die het helemaal overneemt. 

Pas op, het blijft functioneel. Fietsen en vuilnisbakken worden netjes opgeborgen, en de gevraagde kruidentuin groeit door tot buitenkeuken. 

Achteraan rolt het pad zich uit in een reliëfrijke achtertuin. aan dit pad worden in latere fase nog een moestuin, een nieuwe kippenren en wie weet wat nog allemaal gekoppeld. Het plan biedt nog doorgroeimogelijkheden. 

Webdesign by Circonflex