the lake house

Midden in de polders en verborgen achter populieren ... zo tref je al eens een authentieke hoeve aan. Het woonvolume vertoont de heel streekeigen kenmerken van een laag volume met daarnaast een hoger volume met kelder en "voute". De naastgelegen schuur laat sporen zien van ettelijke verbouwingen en is hierdoor wat uit proportie geraakt wat de gevelopbouw betreft. Een voormalig molenhuis op de site is intussen verdwenen.

We werken op twee sporen. Enerzijds herstellen we de authenticiteit van de terp waarop het woonhuis staat. De terp blijft zuiver en wordt ontdaan van alle elementen die er teveel aan zijn, zoals een moestuin op de westzijde.

Anderzijds restylen we de binnentuin aan het zwembad, en geven we het zwembad hierbij een make-over. In deze fase herstellen we de proporties van de schuur door de toevoeging van een gaanderij. De gaanderij is bovendien een looplijn vanaf de oprit naar de kantoorfunctie die in de schuur wordt gevestigd. Ze vormt een diffuus scherm ten opzichte van de meer intieme zwembadomgeving.

Een derde ontwerpelement is "connectie". De op vandaag volledig weggestopte binnentuin wordt visueel gelinkt aan de boomgaard en aan het polderlandschap, zonder echt veel in te boeten aan intimiteit en beschutting.

Webdesign by Circonflex