Schaapshof

Een authentieke hoeve die sporen draagt van talrijke verbouwingen, wordt zorgvuldig gerestaureerd en aangepast aan de nieuwe noden. Vastgoedontwikkelaar Imroder gaat voor kwaliteit en stelde architectenbureau Maarten Dobbelaere aan voor een historisch onderzoek, voor de renovatie en voor de uitbreiding met een aantal woonunits. Het architectenbureau specialiseert zich in renovatie- en herbestemmingsprojecten.

Imroder vervolledigde het ontwerpteam met stedenbouwkundig bureau Leidsman en met Atelier Artisjok als landschapsarchitect.

Het project is in volle uitvoering. We werken rond een 10-punten programma voor waarbij elk deelgebied op de site een eigen functie en identiteit krijgt: een voelbaar verleden rond 't Hof, nieuwe volumes, een boomgaard, pluktuin, "the green" met daarop "the barn", bloemenweides rond de oude eiken... Kortom, heel veel meerwaarde.

Er is bijzonder veel aandacht voor een ecologische benadering, promotie van de fiets (rechtstreekse aantakking op fietssnelweg!), comfort, uitstraling, belevingswaarde. Geheel volgens het idee van circulair ondernemen ontmantelen we een oude hooischuur en herbruiken we de spanten voor een nieuwe gemeenschapspaviljoen "the barn". Nog niet eens geopend maar alvast legendarisch...

Wie meer inlichtingen wenst voor de aankoop van een woonunit op deze site kan alvast bij Imroder terecht. De hoeve ligt te Eke (Nazareth). Ze is omgeven door het wijde landschap en toch centraal gelegen.

https://schaapshoeve.imroder.be/    https://www.imroder.be/

Webdesign by Circonflex