Site Lindenhove Knokke-Heist

Knokke-Heist kreeg er met AZ Zeno een gloednieuw ziekenhuis bij, maar wat met de oude site? Architect Pascal Monbaliu gaat terug naar het skelet van de campus, een H-vormig gebouw. Alle later toegevoegde annexen verdwijnen en maken ruimte voor een heldere volumetrie. In dit renovatieproject breidt het bestaande WZC zich uit, maar is ook plaats voor assistentieflats en wooneenheden voor het verzorgend personeel.

Architect Monbaliu doet beroep op ons team wat de omgevingsaanleg betreft. We starten met het opruimen van alle omheiningen, zodat de open ruimte rond de gebouwen deel gaat uitmaken van het dorpsweefsel. Waar vroeger de MUG-heli landde, bedenken we nu een waterrijke biotoop. We halen letterlijk een stukje polder binnen, compleet met knotbomen en natte hooiweides. Het abstraheren van dit puzzelstuk polder midden in een urban context, creeërt een visueel interessant spanningsveld. We moeten niet uitleggen dat ecologie, klimaatadaptief groen en waterbewust bouwen aan de basis liggen van het ontwerp.

We leggen een natuurpark aan dat de frisse renovatiearchitectuur in een mooi perspectief plaatst. Maar dat ook ten volle ten dienste staat van bewoners, residenten en van de hele buurt!  

Webdesign by Circonflex