ontharden die speelplaats!

De generatie die nu ontwerp speelde zelf nog op stoeptegels, maar kijk eens hoe anders het kan!

De kleuter -en lagere afdeling van SASK Brugge gaat helemaal voor een nieuw pedagogisch concept, waar groen een belangrijk deel van uitmaakt. Een "rivier" splijt de speelplaats open en laat het hemelwater infiltreren. Het teveel kan doorvloeien naar een regentuin, waar het water allerlei nectarplanten laat groeien, die op hun beurt de vlinders lokken.

We breken een comfortabel maar clean afdak weg, en vervangen het door een onvervalste "jungle-experience". Een luifel met diverse gradaties van beschutting voelt bij regenweer aan als een bladerdek. De druppels vallen van blad naar blad tot ze de grond bereiken; Je kiest het beste plekje waar je niet kleddernat wordt, maar toch de druppels kan volgen. 

De lerarenparking maakt plaats voor een wieltjesparcours, een zandbak en vooral veel natuur. Daarnaast komen er ook 7 experimenteerhoeken, een klauterparcours en een buitenklasje. Heel veel van het aangeplante groen zal eetbaar zijn. 

Veel scholen springen op de kar, maar SASK doet het echt helemaal overtuigend. From grey to green, hier alleszins. De plannen zijn intussen vergund en het uitvoeringsdossier is in voorbereiding. 

In opdracht van Architectenatelier Vyvey&Partners.

Webdesign by Circonflex