Landschapspark Stationsput - 3e laureaat Openbaar Groen Awards

Vanuit het subsidiedossier "toeristische impuls" is voor de ontwikkeling van het landschapspark "Stationsput Eernegem" een eerste fase afgelijnd.

Het landschapspark in ontwikkeling zet een unieke locatie langs de Groene 62 op de kaart. De Stationsput werd in een ver verleden gegraven om de stoomtreinen in Oostende van zoet en kalkarm water te kunnen voorzien. Vanuit de pomptoren vertrok een pijpleiding naar Oostende, fascinerend toch?

We voorzien de ombouw van een karakteristiek huisje op de dijk tot fietsinrij.punt en zitten daarmee eigenlijk meteen op één lijn met de architect Milad Pallesh die de pomptoren in een volgende fase zal transformeren tot uitkijktoren. Twee bestaande bouwwerken krijgen een nieuwe betekenis in het parkgeheel.

In deze fase linken we de Spoorwegstraat, de Groene 62 en de put zelf aaneen binnen het concept "raak.punt". Het fietsinrij.punt is hier het centrale gegeven. De fietser langs de Groene 62 kan hier even op adem komen, een picnic nemen of de kids loslaten is een flinke portie speelnatuur.

Een project dat tot stand is gekomen met ontzettend veel partners in het verhaal, die we allemaal supererkentelijk zijn. Niet in het minst architecte Janis Filieux en team voor de ondersteuning bij het architectuurluik. Na een feestelijke opening is deze verborgen parel klaar om ontdekt te worden door het grote publiek!

Webdesign by Circonflex