vlonderpad

Langs een drukke invalsweg in Brugge, op wandel- en fietsafstand van het centrum, woont het gezin van Liesbeth en Peter. Ze houden van de stadse vibes maar evengoed van het betere scoutsgevoel. Hun lange en smalle tuin is vaak het decor voor "ouders die blijven plakken en nog een pintje pakken" nadat de kids zich uitgeleefd hebben. Tot voor kort had de tuin evenwel niet zoveel uitstraling. Maar kijk eens wat we er van gemaakt hebben! 

Gras of geen gras? We zijn superblij dat het gezin ons advies volgde en ging voor een wildere aanpak met siergrassen en een zweem van oranje bloemen erdoorheen geweven. Zeeschelpen dekken de bodem af. Het blijkt ook een duurzame keuze. Ondanks de warme en droge zomers na de aanleg is het groen zeer vitaal. We noemen deze aanpak een vorm van klimaatadaptief ontwerpen; dit verdient navolging! 

Jawel, het is mogelijk om met een doenbaar budget in een smalle tuinruimte veel beleving neer te zetten! We zijn in het tweede jaar na de aanleg en het resultaat is er al volop.

Webdesign by Circonflex