chill

Lange diepe tuinen achter een rijwoning... typisch Vlaams maar wat een uitdaging telkens. En toch, er is iets mee te doen. 

Hier gingen we niet meteen in op de vraag van de klant om een tuinkantoor op het einde van de tuin in te planten. Neen, we stellen voor om het middenin te plaatsen. Het thuiskantoor is ontworpen als doorkijkje. Niets wordt echt verborgen, maar voor en na ontstaan tuinruimtes met behapbare verhoudingen. We voelen meteen ook wat spanning en mystiek in het ontwerp komen; het begint te leven allemaal!

En wat met het tuinhuis? Wel, dit wordt een tuinkast. Optimaal ruimtegebruik, weet je. De kast en de home-office kaderen een leuk terrasje met zicht op de woning. Belangrijk, want daar hebben we de buitenbar.

Het achtergelegen stuk tuin wordt een bron van biodiversiteit. We graven er een wadi, en met de grond van de uitgraving maken we een heuvel. De gradiënt nat-droog laat heel verscheiden plantengemeenschappen toe. De tuin grenst daar aan een grote waterloop. Ecologische "stapstenen" in de Brugse rand. 

Webdesign by Circonflex