de wig

"...en toch voelt het zo vertrouwd." 

Een beetje aarzelend benadert dit gezin ons met de vraag of de bestaande tuin niet aangepast kan worden in functie van de integratie van een zwemvijver. De tuin mag ook best wat interessanter worden. MAAR het zicht op de achterliggende weide en bos zijn te vrijwaren en het achterste deel van de tuin is ideaal voor feestjes...

Binnen dit strak programma zijn we tot het concept "de wig" gekomen. Het weiland komt de tuin binnen als een wig. Waar de zwemvijver in veel tuinen een banale rechthoek zou zijn, maakt deze plaats voor het een uitvloei van de weide richting woning. Teveel uitleg misschien, bekijk het vooral aan de hand van de visuals.

En ja, we slagen er in om veel van de bestaande tuin te behouden. Een frisse make-over zonder de aanwezige kwaliteiten te overrulen.

Bovendien is het huis een interessante architectuur van Graux&Bayens. De tuin wordt vanuit een gevelbrede zitput beleefd. Het water van de zwemvijver loopt haast binnen; wat een mooi perspectief!

De klant ziet het helemaal zitten en heeft de workshop verlaten met de zinsnede waarmee deze duiding begint. Missie geslaagd!

Webdesign by Circonflex